Skip to main content
Köttfärsfräs i tortillabröd
Mari Bergman

Köttfärsfräs i tortillabröd

30 minEasy
218,85 kr
4 portions 23,17 kr per portion
Köttfärsfyllda wraps är en riktig barnfavorit och går snabbt att laga. Uppskattas helt enkelt av hela familjen! Du kan använda valfri örtkrydda till färsen, till exempel basilika.

Färsfräs
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Gul lök
3 tbspTomatpuré
500 gNötfärs
2,5 tspSalt
2 dlVatten
100 gPalsternacka
100 gVanliga morötter
0,75 dlBasmatiris
1 tbspSweet Chili
1 tspSvartpeppar Malen
1 tbspBasilika - torkad
3 cloveVitlök Vanlig
Tillbehör
0,5 pc.Romansallat
320 gTortilla Wrap
Instructions
1

Tillbehör: Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen om du inte redan har färdigkokt.

2

Färsröra: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morot och palsternacka.

3

Värm olivolja i en panna och fräs lök, morot, palsternacka och nötfärsen tills färsen är genomstekt.

4

Tillsätt riset och fräs runt 2 min.

5

Salta och peppra och tillsätt tomatpuré, sweet chilisås, örtkrydda och vatten. Smaka av och krydda ev lite mer.

6

Tillbehör: Skölj romansalladen och lägg ett blad i varje tortillabröd och fyll på med köttfärsfräset. Vik ihop, ät och njut.

Photo:

Linnea Swärd