Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fläskfiléspett | ||
700 g | Fläskfilé | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Rapsolja | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
2 tbsp | Sesamfrö | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Japansk soja | |
Tillbehör | ||
3 dl | Quinoa | |
Coleslaw | ||
1 krm | Flingsalt | |
250 g | Vitkål | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Vanliga morötter | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 tbsp | Vit balsamvinäger | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Sesamfrö | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Äpple Granny Smith |
Fläskfiléspett: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala vitlök och ingefära och riv dem fint på ett rivjärn. Blanda ihop med honung, soja, balsamvinäger, olja och sesamfrön i en bunke.
Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Skär den i bitar och blanda med marinaden. Låt stå och dra i 5 min och trä sedan på spett. Salta och peppra lite lätt på spetten.
Lägg spetten på en plåt och sätt in i ugnen ca 15 min.
Tillbehör: Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
Coleslaw: Skala moroten och äpplet och riv dem grovt på ett rivjärn. Skär kålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda samman allting i en bunke med balsamvinäger, honung och yoghurt. Smaka av med salt och peppar och strö över lite sesamfrön.
Servera spetten tillsammans med coleslaw och quinoa.
Näringsvärde: 553 kcal 44 g protein 19 g fett 46 g kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Äpple Granny Smith 6-pack Klass1