Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pumpakaka | ||
0,5 tbsp | Ingefära Malen | |
0,5 tbsp | Kardemumma Mald | |
2 tsp | Bakpulver | |
150 g | Smör | |
3 dl | Strösocker | |
3 dl | Vetemjöl | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
0,5 tsp | Flingsalt | |
1 tbsp | Kanel Malen | |
1 kg | Butternutpumpa | |
3 pc. | Ägg | |
0,5 dl | Muscovadosocker | |
Glasyr | ||
1 pc. | Citron - Eko | |
2 dl | Florsocker | |
1 tbsp | Vatten |
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en sockerkaksform.
Pumpakaka: Skala, kärna ur och riv pumpan fint på ett rivjärn.
Blanda samman den rivna pumpan med kanel, kardemumma, ingefära och farinsocker i en skål. Ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
Bryn smöret.
Tillsätt pumpablandningen och det brynta smöret i äggsmeten. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
Häll upp smeten i sockerkaksformen och grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter eller tills kakan är helt genomgräddad. Låt kakan svalna ordentligt.
Glasyr: Vispa ihop florsocker med vatten. Tillsätt rivet citronskal och några droppar citronsaft.
Ta kakan ur formen och ställ kakan på ett galler. Ringla glasyren över kakan och låt glasyren stelna.
Photo:
Roland Persson
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant