Skip to main content
Pumpakaka med brynt smör
Mari Bergman

Pumpakaka med brynt smör

1 h 30 minMedium
140,75 kr
1 portion 51,37 kr per portion
Pumpakaka med brynt smör

Pumpakaka
0,5 tbspIngefära Malen
0,5 tbspKardemumma Mald
2 tspBakpulver
150 gSmör
3 dlStrösocker
3 dlVetemjöl
2 tspVaniljsocker
0,5 tspFlingsalt
1 tbspKanel Malen
1 kgButternutpumpa
3 pc.Ägg
0,5 dlMuscovadosocker
Glasyr
1 pc.Citron - Eko
2 dlFlorsocker
1 tbspVatten
Instructions
1

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en sockerkaksform.

2

Pumpakaka: Skala, kärna ur och riv pumpan fint på ett rivjärn.

3

Blanda samman den rivna pumpan med kanel, kardemumma, ingefära och farinsocker i en skål. Ställ åt sidan.

4

Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.

5

Bryn smöret.

6

Tillsätt pumpablandningen och det brynta smöret i äggsmeten. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.

7

Häll upp smeten i sockerkaksformen och grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter eller tills kakan är helt genomgräddad. Låt kakan svalna ordentligt.

8

Glasyr: Vispa ihop florsocker med vatten. Tillsätt rivet citronskal och några droppar citronsaft.

9

Ta kakan ur formen och ställ kakan på ett galler. Ringla glasyren över kakan och låt glasyren stelna.

Photo:

Roland Persson