Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Surdegsbröd | |
3 tbsp | Kapris | |
0,5 clove | Vitlök Färsk | |
25 g | Sardeller | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
1 pc. | Rödlök | |
4 tbsp | Olivolja | |
500 g | Körsbärstomater | |
1,5 tbsp | Vit balsamvinäger | |
1,5 dl | Kalamataoliver |
Sätt ugnen på 225°C. Skär brödet i tärningar och sväng runt med 1 msk olja och lite flingsalt på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Rör runt några gånger så att brödet blir jämnt rostat. Låt svalna. Skiva tomaterna och skala och strimla löken. Hacka sardellerna. Blanda 3 msk olivolja, vinäger och riven vitlök. Vänd runt tomater, lök, sardeller, kapris, oliver och krutonger i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med hela basilikablad.
Photo:
Ulrika Ekblom