Skip to main content
Panzanellasallad

Panzanellasallad

20 minEasy
297,05 kr
4 portions 31,39 kr per portion
Italiensk sallad med tomater, sardeller.

1 pc.Surdegsbröd
3 tbspKapris
0,5 cloveVitlök Färsk
25 gSardeller
1 pc.Basilika - färsk
1 pc.Rödlök
4 tbspOlivolja
500 gKörsbärstomater
1,5 tbspVit balsamvinäger
1,5 dlKalamataoliver
Instructions
1

Sätt ugnen på 225°C. Skär brödet i tärningar och sväng runt med 1 msk olja och lite flingsalt på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Rör runt några gånger så att brödet blir jämnt rostat. Låt svalna. Skiva tomaterna och skala och strimla löken. Hacka sardellerna. Blanda 3 msk olivolja, vinäger och riven vitlök. Vänd runt tomater, lök, sardeller, kapris, oliver och krutonger i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med hela basilikablad.

Photo:

Ulrika Ekblom