Skip to main content
Spicy halloumitaco med syrliga rädisor
Mari Bergman

Spicy halloumitaco med syrliga rädisor

30 minEasy
343,80 kr
4 portions 41,58 kr per portion
Smakrik vegetarisk tacos med sälta från halloumin och fräsch syra från rädisorna.

Tillbehör
8 pc.Tortilla
0,75 dlJordnötter Rostade/Saltade
1 pc.Gemsallad
1 dlCreme Fraiche Naturell
Halloumi
2 tbspOlivolja
2 tbspGrön Currypasta
500 gHalloumi
Syrliga rädisor
1 pc.Lime
0,5 pc.Gurka
1 tspFärsk ingefära
0,5 pc.Koriander - färsk
1 tbspRapsolja
1 krmSalt
100 gRädisor
60 gSalladslök
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 tspChilipeppar Färsk
Instructions
1

Halloumi: Skär halloumin i kuber och lägg i en form. Vänd runt i olivolja och currypasta så att halloumin täcks ordentligt. Låt marinera medan du gör i ordning rädisorna.

2

Syrliga rädisor: Skölj rädisor, gurka, salladslök och koriander. Skiva rädisor och gurka tunt, strimla salladslöken och finhacka koriandern.

3

Blanda i en skål med olja och tillsätt rivet limeskal- och saft. Skala och riv ingefära och skölj och finhacka chilipeppar och tillsätt till grönsakerna. Smaka av med lite salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj salladen och riv loss blad. Lägg upp alla tillbehör i skålar.

5

Halloumi: Värm olja i en stekpanna och stek halloumibitarna runt om på medelhög värme tills de får en fin gyllenbrun stekyta.

6

Fyll tortillabröden med sallad, syrliga rädisor och halloumi. Toppa med lite creme fraiche och jordnötter. Vik ihop och ät.

Photo:

Sanna Livijn Wexell