Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
50 g | Ruccolasallat | |
30 g | Kapris, (3 msk) | |
35 g | Pinjenötter | |
1 kg | Rostbiff | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Salt | |
Vitello tonnato | ||
0,75 dl | Kalvbuljong | |
350 g | Tonfisk i Olja, (2 dl) | |
0,5 dl | Rapsolja | |
4 pc. | Sardeller | |
3 pc. | Ägg | |
3 tbsp | Kapris | |
2 tbsp | Citronjuice - råpressad | |
Tillbehör | ||
600 g | Delikatesspotatis, (25 st) |
Sätt ugnen på 125 grader. Torka av köttet och lägg det i en ugnssäker form. Krydda runt om med salt och peppar.
Sätt in en köttermometer, spetsen ska vara i den tjockaste delen av köttet. Stek köttet i nedre delen av ugnen cirka 1 K timme till en innertemperatur på 55-60 grader. Ta ut köttet och låt det vila i folie.
Vitello tonnato: Separera äggulorna från äggvitan. Lägg tonfisken med sin olja i en matberedare tillsammans med äggulor, sardeller och kapris. Kör till en jämn massa och tillsätt oljan lite i taget. Blanda ner citron och buljong.
Servera köttet och såsen kalla med kokt potatis. Toppa med ruccola, pinjenötter och kapris.
Photo:
Emma Mattsson, Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt