Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Quinoa | ||
2 krm | Svartpeppar | |
4 dl | Quinoa | |
2 tbsp | Olivolja | |
250 g | Rödbetor Färsk | |
1,5 tbsp | Vit balsamvinäger | |
150 g | Fetaost | |
50 g | Valnötter | |
2 tsp | Lantbuljong | |
1 pc. | Päron | |
0,5 tsp | Salt | |
Spett | ||
8 pc. | Grillpinnar | |
2 krm | Svartpeppar | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
1 tsp | Spiskummin | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 tsp | Salt | |
Basilikadipp | ||
2 krm | Chiliflakes | |
0,5 tsp | Svartpeppar | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
150 g | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Quinoasallad: Koka upp rikligt med vatten till quinoan och koka den i ca 15 min.Sila av vattnet och spola quinoan i kallt vatten.
Färsspett: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka löken och blanda med färsen. Krydda med chiliflakes, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Blanda om ordentligt och forma 8 järpar. Trä på spett och lägg spetten på folie på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
Quinoasallad: Skala och riv rödbetor och päron och blanda med den kalla quinoan. Tillsätt olja, balsamvinäger, lantbuljong, salt och peppar.Blanda om ordentligt och smula i fetaost och grovhackade valnötter.
Basilikadipp: Mixa ihop yoghurt med basilikablad med hjälp av en stavmixer. Krydda med chiliflakes och en nypa salt och peppar.
Servera quinoasalladen med färsspett och basilikadipp.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: Kcal: 696, Fett: 39 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 40 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria