Skip to main content
Äppelbiffar med morotstzatziki och kokt potatis

Äppelbiffar med morotstzatziki och kokt potatis

30 minEasy
245,35 kr
4 portions 27,15 kr per portion
Saftiga äppelbiffar som uppskattas av alla.

Biffar
1 tspSalt
1,5 tbspSenap Grovkornig
1 tspTimjan - torkad
500 gNötfärs
1 tbspSmör
1 pc.Äpple Royal Gala
2 krmSvartpeppar Malen
Morotstzatziki
500 gVanliga morötter
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 tspSalt
1 tspHonung
2 cloveVitlök Vanlig
0,5 pc.Citron
Tillbehör
1 pc.Äpple Royal Gala
700 gPotatis Fast
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.

3

Biffar: Lägg färsen i en bunke och tillsätt senap, timjan, salt och peppar. Blanda om ordentligt. Skölj och tärna båda äpplena. Blanda ner ett tärnat äpple i färsen och lägg det andra i en skål till servering.

4

Forma 4 st biffar och lägg på en tallrik. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor.

5

Lägg över biffarna på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 10 min.

6

Morotstzatziki: Skala och grovriv morötterna och lägg i en skål. Skala och riv i vitlöken. Tillsätt citronsaft, yoghurt, honung, salt och peppar och blanda om ordentligt.

Serevera dina äppelbiffar med kokt potatis, morotstzatziki och äppeltärningar.

Photo:

Susanna Livijin Wexell