Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Honung Flytande | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
100 g | Riven Gratängost | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
0,5 tsp | Salt | |
500 g | Krossade Tomater | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 tbsp | Olivolja | |
50 g | Smör | |
500 g | Nötfärs | |
2 tsp | Basilika - torkad | |
1 pc. | Köttbuljong | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Mellanmjölk | |
2 dl | Vatten | |
1 pc. | Vanliga morötter | |
0,5 tsp | Svartpeppar | |
300 g | Penne |
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pasta om du inte redan har färdigkokt.
Skala morot, lök och vitlöksklyftor. Hacka och riv eller mixa i en matberedare.
Hetta upp olja i en panna. Stek lök och morotsblandningen utan att det tar färg ca 1 min. Tillsätt köttfärsen och bryn tills köttet är genomstekt.
Tillsätt krossade tomater, vatten, honung, buljong, tomatpuré, salt, svartpeppar och basilika.
Smält smör i en liten kastrull. Vispa ut vetemjöl och späd med mjölk. Salta och peppra efter smak.
Varva pastan med köttfärssåsen och bechamelsåsen. Avsluta med ett lager ost. Sätt in i ugnen ca 20 min. Beroende på vad du har för ugn, varmluft går lite fortare än vanlig ugn.
Servera gärna köttfärsgratängen med en grönsallad.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant