Skip to main content
Blodpudding med bacon och äpple

Blodpudding med bacon och äpple

20 minEasy
149,30 kr
4 portions 11,28 kr per portion
Klassisk husmanskost med goda tillbehör i form av bland annat bacon och äpple. Blodpudding är en perfekt rätt när du vill laga något snabbt och gott!

140 gVanliga morötter
1 krmSalt
100 gGul lök
1 tbspOxfond
1 pc.Äpple Royal Gala
0,5 krmSvartpeppar Malen
2,5 dlVatten
1 tbspMajsstärkelse
140 gBacon Skivat
500 gBlodpudding
150 gVitkål
Instructions
1

Strimla vitkål och morot. Klyfta äpplet och skiva löken. Blanda sedan vitkål och morot. Smaksätt med salt och peppar och låt stå i 20 min, "krama" ur lite av vätskan innan servering.

Koka en skysås på mörk fond och vatten. Red av med maizena utrört i lite vatten och smaka av med salt och peppar.

Stek löken mjuk i lite matfett och tillsätt sedan äppelklyftorna. Värm blodpudding och bacon enligt anvisning på förpackning. Servera med lingonsylt och knäckebröd.