Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kaka | ||
1 dl | Kakao | |
80 g | Chokladkaka Ljus | |
150 g | Smör | |
2 dl | Strösocker | |
3 pc. | Ägg | |
Topping | ||
200 g | Mörk chokladkaka | |
2 dl | Jordnötter Rostade/Saltade |
Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.
Smält smöret i mikron eller i en kastrull på spisen.
Vispa ihop socker och ägg lätt.
Mät upp och blanda mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret.
Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10–12 minuter. Låt svalna och lossa sedan formens kant.
Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.
Photo:
Stellan Herner
1 Jordnötter Salta 275g Estrella