Skip to main content
Bästa rotfruksgratängen

Bästa rotfruksgratängen

1 h 30 minEasy
252,15 kr
4 portions 31,86 kr per portion
Recept från Vilt med Salming

1 pc.Gul lök
1 tspTimjan - torkad
1 tspFlingsalt
3 cloveVitlök
3 dlVispgrädde
2 dlVästerbottensost
3 pc.Morötter
6 pc.Potatis Fast
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar
1 pc.Äpplen
1 pc.Palsternacka
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis, rotfrukter, lök och äpple. Skär allt i cirka 3 millimeter tjocka skivor och varva i en ugnsform. Strö lite salt och peppar mellan lagren. Rör ihop grädde och crème fraiche. Skala och riv vitlöksklyftorna och blanda dem samt timjan med gräddblandningen. Riv osten, rör i den i gräddblandningen och häll det över rotfruktsblandningen. Grädda cirka 45-50 minuter tills rotsakerna är mjuka.

Photo:

Johnny Wohlin