Skip to main content
Köttbullar Rydberg
Mari Bergman

Köttbullar Rydberg

40 minMedium
251,75 kr
4 portions 29,82 kr per portion
Klassisk husmanskost i ny tappning med köttbullar istället för biff. Lika gott till vardag som till helg!

Köttbullar
0,5 pc.Persilja - färsk
500 gNötfärs
1 tbspKalvfond Buljong
1 tspSenap Grovkornig
0,5 dlStröbröd
1 dlStandardmjölk
2 krmSvartpeppar Malen
1 tbspSmör
1 pc.Ägg
0,75 tspSalt
1 tbspOlivolja
Stekt lök
3 pc.Gul lök
2 tbspSmör
Senapssås
1 krmSvartpeppar Malen
2 tbspSenap Grovkornig
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 tspVitvinsvinäger
1 krmSalt
Potatis
1 tbspOlivolja
0,5 tspSalt
800 gPotatis Fast
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Köttbullar: Blanda mjölk, ströbröd, ägg, kalvfond, senap, salt och peppar i en bunke. Låt svälla i 10 min.

3

Potatis: Skala och tärna potatisen. Blanda potatisen med olja och salt efter smak på en ugnsplåt. Rosta i ugnen ca 30 min.

4

Köttbullar: Tillsätt köttfärsen i ströbrödsblandningen och blanda om försiktigt. Rulla köttbullar. Hetta upp en panna med olja och smör och stek köttbullarna runt om så att de får en fin stekyta. Sänk värmen och låt köttbullarna steka klart på eftervärme.

5

Stekt lök: Skala och finhacka lök och stek den sakta gyllene i smör.

6

Senapssås: Blanda creme fraiche med senap och vitvinsvinäger i en skål. Smaka av såsen med salt och peppar.

7

Lägg upp köttbullar, potatis och lök på tallrikar. Strö över finhackad persilja och servera med senapssås.

Näringsvärde: 775 kcal, 35 g protein, 49 g fett, 47 g kolhydrater

Photo:

Lina Eriksson