Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till servering | ||
400 g | Spenat Stuvad Fryst | |
0,5 pc. | Citron | |
Lax i foliepaket | ||
50 g | Smör | |
0,5 tsp | Flingsalt | |
500 g | Laxfilé | |
0,1 pc. | Aluminiumfolie | |
1 pc. | Dill - färsk | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Potatis Fast | |
0,5 pc. | Citron |
Värm ugnen till 200°C.
Koka potatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll av, spola i kallt vatten och låt svalna.
Dela laxfilén i portionsbitar om den inte redan är det. Salta och peppra bitarna.
Skär potatisen i 3 mm tjocka skivor. Finhacka dillen. Halvera körsbärstomaterna.
Pensla foliearken med lite olivolja. Placera potatisskivorna, de halverade körsbärstomaterna och laxbitarna ovanpå. Strö på dillen och pressa över citronsaft. Lägg till sist på en klick smör. Förslut paketen och stek i ugn på 200° i ca 15 minuter. Kontrollera att fisken är färdig genom att se om dess kött är blekrosa och inte längre genomskinligt.
Tillred spenaten enligt förpackningens anvisningar. Skär citronen i klyftor.
Servera laxpaketen direkt ur paketen med den lättstuvade bladspenaten. Garnera varje paket med en citronklyfta.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria