Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax i kokosmjölk | ||
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
70 g | Färsk bladspenat | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Lime | |
1 dl | Vatten | |
2 tbsp | Röd Currypasta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Chilipeppar Färsk | |
600 g | Laxfilé | |
300 g | Kokosmjölk | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Purjolök | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
Till servering | ||
3 dl | Basmatiris | |
125 g | Körsbärstomater |
Tillbehör: Koka riset enligt förpackningens instruktioner.
Lax i kokosmjölk: Dela laxen i bitar, ca 3 x 3 cm.
Skölj och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala vitlöken.
Hetta upp olja i en panna med hög kant. Fräs purjolök, chili och currypasta på inte alltför hög värme i 2-3 minuter. Pressa ner vitlöksklyftan och rör om.
Tillsätt kokosmjölk och vatten och koka upp. Lägg ner laxbitarna och koka sakta i 3-4 minuter. Vänd till sist ner sockerärtorna och bladspenat. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Garnera med fint rivet limeskal.
Tillbehör: Halvera cocktailtomaterna och lägg i en skål.
Servera den orientaliska laxen med riset och halverade cocktailtomater.
Näringsvärde: 757 kcal, 38 g protein, 37 g fett, 63 g kolhydrater.
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko