Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Torsk i tomatsås | ||
0,5 pc. | Paprika | |
2 krm | Kanel Malen | |
195 g | Krossade Tomater | |
300 g | Torskfilé Fryst | |
0,5 tsp | Spiskummin | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Gul lök | |
125 ml | Havrebaserad matlagning | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsp | Paprikakrydda | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Fiskfond | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
Tillbehör | ||
1,5 dl | Basmatiris | |
0,5 tbsp | Smör | |
75 g | Sugarsnaps | |
30 g | Sötmandel Naturell | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Persilja - färsk |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Torsk i tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och paprika tillsammans med spiskummin, paprikapulver och kanel på medelvärme i ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, vinäger, krossade tomater, havregrädde och fiskfond och låt såsen puttra i 5 min.
Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull till sugarsnapsen.
Dela sugarsnapsen på längden, hacka mandlarna och skölj och finhacka persiljan.
Torsk i tomatsås: Skär torsken i mindre bitar och tillsätt i tomatsåsen. Låt sjuda i ca 5 min.
Tillbehör: Koka sugarsnapsen hastigt i ca 30 sek. Sila av vattnet och tillsätt smör och en nypa salt. Lägg upp i en skål och strö över mandlar och persilja.
Servera den marockanska torsken med ris och sugarsnapssallad.
Näringsvärde: 620 kcal. 35 g protein, 26 g fett, 60 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko