Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Recept 2: Kycklingpasta | ||
1 pc. | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
100 g | Farfalle | |
550 g | Kyckling Tärnad | |
Recept 1: Saffransgryta | ||
2 g | Saffran | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 tbsp | Fiskfond | |
1 pc. | Dill - färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Chiliflakes | |
240 g | Handskalade Räkor | |
400 g | Färsk laxfilé | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
4 dl | Vitt vin | |
0,5 pc. | Purjolök | |
3 dl | Vispgrädde | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
1 tbsp | Smör | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
7 dl | Vatten | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Baguette |
Recept 1: Saffransgryta med lax, 30 min tillagning. Skala och finhacka lök, vitlök och purjolök. Skölj och grovhacka fänkålen.
Hetta upp olja och smör i en stor kastrull och fräs grönsakerna med saffran och chiliflakes i ca 2 min under omrörning.
Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vin och låt puttra i ca 2 min. Tillsätt vatten, grädde och fiskfond och låt saffranssåsen sjuda under lock i ca 15 min.
Häll över 2 dl av saffranssåsen i en matlåda och spara till recept 2.
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: 2 dl av saffranssåsen.
Recept 2. Kycklingpasta med saffran, 15 min tillagning: Ta fram saffranssåsen från recept 1.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Stek kycklingtärningarna i olja i en varm stekpanna. Krydda med en nypa salt.
Sila av oljan från de soltorkade tomaterna och tillsätt tomaterna till kycklingen. Tillsätt saffranssåsen och 1 dl av det kokande pastavattnet, låt puttra i 2 min.
Sila av oljan från de soltorkade tomaterna och tillsätt tomaterna till kycklingen. Tillsätt saffranssåsen och 1 dl av det kokande pastavattnet, låt puttra i 2 min.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till kycklingen.
Finhacka basilikan och vänd ner i kycklingpastan. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Servera pastan i djupa tallrikar.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Tärnad Kycklingbröstfilé Minutbitar ca 550g Kronfågel
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria