Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
1,5 dl | Blåbär Fryst | |
4 tsp | Bakpulver | |
50 g | Mandelmjöl, 1 dl | |
4 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Vaniljsocker | |
2 dl | Strösocker | |
0,5 tbsp | Citron | |
2 dl | Rismjöl | |
150 g | Smör | |
1 dl | Majsstärkelse |
Värm ugnen till 175 grader, varmluftsfunktion. Lägg muffinsformarna i en muffins- eller cupcakeplåt där formarna passar.
Smält smöret i en kastrull. Vispa lite lätt ihop ägg och strösocker för hand i en bunke. Blanda ihop rismjöl, mandelmjöl, maizena majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i bunken med äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd till sist ner smör och citronskal till en jämn smet.
Lägg smeten i en spritspåse och fyll varje form till ¼ med smet. Lägg i några blåbär i varje form och fyll på med smet tills ¾ av formarna är fyllda. Strö resten av blåbären ovanpå.
Grädda muffinsarna mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Testa med en sticka att de är genomgräddade.
Photo:
Wolfgang Kleinschmidt
1 Blåbär Frysta 500g Magnihill