Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
200 g | Rökt Skinka | |
3 pc. | Ägg | |
250 g | Makaroner, (5 dl) | |
100 g | Riven Gratängost, (2 dl) | |
5 dl | Standardmjölk | |
1 pc. | Purjolök |
Koka makaronerna. Skölj under tiden purjolöken och skiva den och skär sedan varje skiva på mitten.
Hetta upp en stekpanna med lite matfett och stek purjolöken några minuter. Skär den rökta skinkan i små strimlor. Låt dem steka med purjolöken ett par minuter.
När makaronerna är klara, häll på dem i stekpannan och rör om. Häll sedan allt i en smord ugnsform.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Häll detta över makaroniröran i formen. Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter i 200 grader tills äggstanningen stelnat och makaronipuddingen fått guldgul färg. Servera med kokta grönsaker, t.ex. blomkål, broccoli och morötter eller en grönsallad.
1 Rökt Skinka Tunna Skivor 200g Garant
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
1 Riven Ost Gratäng 23% Garant