Skip to main content
Surströmmingsklämma med hårt tunnbröd

Surströmmingsklämma med hårt tunnbröd

15 minEasy
259,65 kr
4 portions 29,38 kr per portion
För många det klassiska sättet att äta surströmming! Dessutom ett enkelt sätt och perfekt för den som ska smaka surströmming för första gången.

2 pc.Rödlök
1 pc.Surströmming
2,5 dlGräddfil
1 kgMandelpotatis
8 pc.Mjukt tunnbröd
1 dlDill - färsk
Instructions
1

Koka mandelpotatisen.

2

Hacka rödlöken i små bitar. Hacka dill och blanda i rödlöken.

Till servering:

1

Rensa och hacka surströmmingen i mindre bitar.

2

Smöra tunnbröd och mosa/skiva potatisen och bred ut över mackan.

3

Lägg på små bitar av fisken samt strö över rödlök- och dill.

Toppa med lagom mycket gräddfil!

Photo:

Kerstin Eriksson