Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttfärssås | ||
2 dl | Vatten | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
500 g | Nötfärs | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 tbsp | Tomatketchup | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Gul lök | |
0,5 tsp | Sambal Oelek | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Kalvfond Buljong | |
Tillbehör | ||
300 g | Vanliga morötter | |
0,5 pc. | Gurka | |
3 dl | Långkornigt Ris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs tills färsen är helt genomstekt.
Tillsätt sambal oelek, ketchup, vatten, creme fraiche, köttfond, salt och peppar. Låt köttfärssåsen koka ihop ca 5-7 min.
Tillbehör: Skala och tärna morot och skölj och tärna gurka.
Servera köttfärssåsen tillsammans med ris och grönsaksplock.
Näringsvärde: 593 kcal, 32 g protein, 23 g fett, 62 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt