Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 dl | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Råsocker Strö | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Dill - färsk | |
300 g | Aubergine | |
0,5 dl | Senap Ljus | |
0,5 dl | Senap Grovkornig | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
0,5 pc. | Purjolök |
Skala auberginen och skär den i mindre bitar.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och låt aubergine bitarna sjuda i ca 2 minuter. De får inte bada för länge, då blir de alldeles för mosiga.
Häll bort vattnet och skölj auberginebitarna i kallt vatten. Pressa sedan ut så mycket vatten som möjligt ur dem.
Rör ihop de två senapssorterna, rårörsocker, rapsolja, vinäger, finhackad dill, 1 dl strimlad purjolök, salt och svartpeppar i en skål.
Vänd ner auberginen och du har din alldeles egna auberginesill med senap.
Recept från boken "Välkommen till Vegoriket", Massolit Förlag.
Photo:
Linus Hallgren
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko