Skip to main content
Havrekakor
Malin Andersson

Havrekakor

30 minEasy
Enkla, snabba och goda - havrekakor är aldrig fel! Vill du ha lite festligare havrekakor kan du doppa ena delen i lite smält choklad, alternativt ringla smält choklad i ett fint mönster över kakorna. En sats ger ca 40 kakor.

1 tspHjorthornssalt
200 gSmör
6 dlHavregryn
2 dlVetemjöl
2 dlStrösocker
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Grädda i ca 10-12 minuter.

2

Rör först ihop smör och strösocker, bland sedan i resterande ingredienser och bland ihop till en deg.

3

Dela degen i två bitar och rulla ut dessa till längder. Dela varje längd i 20 bitar och rulla varje del till en liten kula (totalt 40 st).

4

Lägg kulorna på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till kakorna lite med hjälp av en gaffel.

Photo:

Kerstin Eriksson

32,45 kr
1 portion • 18,31 kr per portion
Santa Maria Hjorthornssalt
10,95 kr

295,95 kr /kg


Svenskt Smör från Arla Smör Normalsaltat 82%
72,95 kr

145,90 kr /kg


Garant Eko Havregryn EKO/KRAV
21,50 kr

28,67 kr /kg


Garant Vetemjöl

1 Vetemjöl

Staples
2 kg
17,95 kr

8,98 kr /kg


Dan Sukker Strösocker

1 Strösocker

Staples
1 kg
22,95 kr

22,95 kr /kg