Skip to main content
Quinoasallad med kyckling

Quinoasallad med kyckling

30 minEasy
405,90 kr
4 portions 42,04 kr per portion
GI inspirerad quinoasallad med kycklingfilé, bacon och avokado. Toppa salladen med en underbar dressing på crème fraiche och ädelost. Ät och njut! Receptet kommer från www.arla.se

2 dlCreme Fraiche Naturell
1 tspSvartpeppar
2 pc.Avokado
1 pc.Hönsbuljong
400 gKycklingfile
2 dlQuinoa
75 gSpenat Blad
0,5 pc.Rödlök
1 tbspFlytande Smör
140 gBacon Skivat
1 tspSalt
1 pc.Päron
75 gÄdelost
Instructions
1

Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet och knaperstek det i en torr, varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Salta och peppra. Stek dem i smör-&rapsolja 4–5 min på varje sida. Skär avokadon i bitar och skiva löken tunt. Riv osten och blanda med crème fraiche. Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Strö över bacon. Servera med dressingen.