Skip to main content
Jamie Olivers lättlagade kyckling i långpanna

Jamie Olivers lättlagade kyckling i långpanna

1 h 30 minEasy
335,55 kr
4 portions 41,76 kr per portion
Alla behöver ett riktigt enkelt recept som detta – en nödfalls-rätt. Du förbereder rätten på ett kick och låter ugnen göra jobbet.

2 tbspVit balsamvinäger
0,5 pc.Färsk timjan
4 pc.Kvisttomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Gul Paprika
1 pc.Röd Paprika
1 krmSalt
600 gKycklinglårfile
2 tbspOlivolja
2 pc.Rödlök
4 cloveVitlök Vanlig
1 tspRökt paprikapulver
Instructions
1

Förvärm ugnen till 180 grader. Tärna tomaterna och lägg dem i ett stort ugnsfat eller i en långpanna (cirka 25 x 30 cm). Skala löken och skär i stora klyftor, kärna ur och grovhacka paprikorna och lägg allt i pannan tillsammans med kycklinglåren.

2

Krossa de oskalade vitlöksklyftorna med sidan av knivbladet och lägg i pannan. Plocka timjanbladen och strö dem över paprikan. Tillsätt rökt paprikapulver, olja, balsamvinäger och en rejäl nypa salt och peppar. Blanda alltihop så att smaken fördelas men sprid sedan ut det i pannan så att grönsakerna inte täcker kycklingen.

3

Stek i ungefär 1 timme eller tills kycklingen är gyllenbrun och genomstekt. Vänd på den ibland under stekningen och ös den med spadet i pannan. Servera med en härlig grönsallad till. Som tillbehör kan du även ha ris, polenta eller gott bröd att suga upp spadet med.

Recepten är hämtade från Jamie Olivers bok ”Laga smart med Jamie” (Bonnier Fakta)