Skip to main content
Halloumifyllda kalvfärsbullar med rostade jordärtskockor

Halloumifyllda kalvfärsbullar med rostade jordärtskockor

45 minEasy
362,50 kr
2 portions 70,58 kr per portion
Riktigt smakrika kalvfärsbullar med en gömma av god halloumi!

Sallad
10 pc.Körsbärstomater
65 gSalladsmix
Rostade jordärtskockor
1 tspFlingsalt
0,5 pc.Citron
400 gJordärtskocka
2 tbspOlivolja
0,5 dlHasselnötter
Handfast
3 pc.Potatis
Halloumifyllda kalvfärsbullar
0,5 dlBladpersilja - färsk
50 gHalloumi
250 gKalvfärs
25 gMynta - färsk
1 pc.Gul lök
0,5 tspKryddpeppar Malen
1 tspSpiskummin
1,5 pc.Vitlök
1 pc.Ägg
1 krmCayennepeppar
Instructions
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skala och riv lök och vitlök och blanda med färs, finhackad persilja och mynta, ägg och kryddor. Rör ihop smeten så att den blir slät och fin. Låt vila i kylen en stund.

3

Skär halloumin i kuber. Forma färsen till ganska stora bullar, gör en fördjupning med fingret, lägg i en ostbit och dra färsen över hålet så att ingen ost sticker ut. Upprepa tills färs och ost tar slut.

4

Skala jordärtskockorna (om du vill), dela i mindre bitar och pressa över lite citronsaft. Lägg dem på en plåt, strö över flingsalt, ringla över olivolja och rosta i ugnen i 20 minuter. Strö sedan över nötterna och rosta i ytterligare 10 minuter.

5

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek bullarna i omgångar i 3–5 minuter eller tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med jordärtskockor och sallad. Garnera ev. med mynta och cocktailtomater.

På din tallrik Handfast-minus: Lägg upp 1 handflata kalvfärsbullar, lägg till 1 knytnäve blandsallad på tallriken samt jordärtskockorna. Handfast: Lägg upp 1 handflata kalvfärsbullar, lägg till 1 knytnäve sallad samt jordärtskockorna. Komplettera med att skära ner 1 knytnäve kokt potatis i salladen

På din tallrik Handfast-minus: Lägg upp 1 handflata kalvfärsbullar, lägg till 1 knytnäve blandsallad på tallriken samt jordärtskockorna. Handfast: Lägg upp 1 handflata kalvfärsbullar, lägg till 1 knytnäve sallad samt jordärtskockorna. Komplettera med att skära ner 1 knytnäve kokt potatis i salladen.

Photo:

Itrim