Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
200 g | Vanliga morötter | |
1 tbsp | Vinäger | |
100 g | Solroskärnor Rostade | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
1 tbsp | Rapsolja | |
Köttfärssås | ||
1 tbsp | Japansk soja | |
1,5 tsp | Röd Currypasta | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Rapsolja | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 tsp | Honung Flytande | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 dl | Vatten | |
500 g | Nötfärs | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka riset efter anvisningar på förpackningen.
Köttfärssås: Skölj och grovhacka purjolöken och skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök och ingefära och stek någon minut tills löken mjuknat.
Tillsätt currypasta/ sambal oelek, soja, salt, grädde, vatten och honung. Låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skala morötterna. Dra långa remsor med skalaren på morötterna eller riv dem om du tycker att det är lättare. Blanda i en skål med lite olja och ljus vinäger. Tillsätt solrosfrön och servera till köttfärssåsen och riset.
Näringsvärde: Kcal: 760 Fett: 42 g Protein: 37 g Kolhydrater: 57 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko