Skip to main content
Asiatisk köttfärssås med frisk sallad
Mari Bergman

Asiatisk köttfärssås med frisk sallad

30 minEasy
314,20 kr
4 portions 24,06 kr per portion
En köttfärssås på asiatiskt vis som är snabb och enkel att göra.

Sallad
200 gVanliga morötter
1 tbspVinäger
100 gSolroskärnor Rostade
0,5 pc.Isbergssallat
1 tbspRapsolja
Köttfärssås
1 tbspJapansk soja
1,5 tspRöd Currypasta
2 dlVispgrädde
2 cloveVitlök Vanlig
2 tbspRapsolja
0,5 tspSalt
1 tbspFärsk ingefära
1 tspHonung Flytande
0,5 pc.Purjolök
1 dlVatten
500 gNötfärs
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Instructions
1

Tillbehör: Koka riset efter anvisningar på förpackningen.

2

Köttfärssås: Skölj och grovhacka purjolöken och skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök och ingefära och stek någon minut tills löken mjuknat.

3

Tillsätt currypasta/ sambal oelek, soja, salt, grädde, vatten och honung. Låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min.

4

Sallad: Skölj och strimla salladen och skala morötterna. Dra långa remsor med skalaren på morötterna eller riv dem om du tycker att det är lättare. Blanda i en skål med lite olja och ljus vinäger. Tillsätt solrosfrön och servera till köttfärssåsen och riset.

Näringsvärde: Kcal: 760 Fett: 42 g Protein: 37 g Kolhydrater: 57 g

Photo:

Linnea Swärd