Skip to main content
Lyxig quinoasallad med blåbär, avokado och edamamebönor
Mari Bergman

Lyxig quinoasallad med blåbär, avokado och edamamebönor

30 minEasy
398,40 kr
4 portions 57,71 kr per portion
Fantastisk god och nyttig sallad med fräscha och lyxiga ingredienser som blåbär, cashewnötter och avokado. Passar både till vardag och fest.

Sallad
125 gBlåbär
0,5 pc.Gurka
70 gFärsk bladspenat
150 gCashewnötter Naturella
60 gSalladslök
2,5 dlQuinoa
300 gRödkål Färsk
2 pc.Avokado
250 gEdamamebönor
Dressing
5 tbspOlivolja
1 pc.Basilika - färsk
1 pc.Citron
2 tspFlingsalt
3 krmSvartpeppar Malen
1 tspVit balsamvinäger
2 tspHonung Flytande
Instructions
1

Sallad: Koka quinoan i rikligt med vatten ca 10-12 minuter. Sila sedan av den och spola quinoan kall i ett durkslag.

2

Skölj och strimla rödkålen och salladslöken (2 st). Skölj spenaten. Grovhacka eller mortla cashewnötterna och skär avokadon i bitar. Tärna gurka. Blanda samman quinoan med rödkål, salladslök, spenat, cashewnötter, avokado, gurka och de tinade edamamebönorna i en stor skål.

3

Dressing: Lägg basilikablad, olja, saft från en liten citron, balsamvinäger, flingsalt och peppar i en blender och mixa samman till en slät dressing. Det går även bra att lägga ingredienserna i en skål och mixa med stavmixer. Häll dressingen över salladen och blanda om ordentligt. Toppa med blåbär, ät och njut.

Näringsvärde: 751 kcal, 21 g protein, 41 g fett, 55 g kolhydrater.

Photo:

Lisa Löwenborg