Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
400 g | Matjessill | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1 tsp | Salt | |
3 dl | Gräddfil | |
20 g | Smör | |
1 pc. | Äpple Golden Delicius | |
75 g | Citron, (0,5 st) | |
700 g | Färskpotatis | |
4 pc. | Ägg |
Matjestallrik: Skölj potatisen och koka i saltat vatten i ca 15-20 min.
Koka äggen mjukkokta i ca 7 min. Spola äggen kalla och skala dem. Grovhacka äggen.
Skala äpplet och tärna det smått.
Skala och finhacka rödlöken och skölj och finhacka gräslöken. Skär citronen i klyftor.
Bryn smöret i en kastrull.
Fördela potatis och matjessill på ett vackert fat. Ringla över det brynta smöret och toppa med hackat ägg, äppeltärningar, hackad rödlök och gräslök. Lägg citronklyftor runt om. Häll gräddfil i en skål och servera till matjestallriken.
Photo:
Roland Persson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1