Skip to main content
Matjetallrik med färskpotatis, hackat ägg, äpple och gräslök
Mari Bergman

Matjetallrik med färskpotatis, hackat ägg, äpple och gräslök

20 minEasy
175,15 kr
8 portions 14,81 kr per portion
I den här versionen av matjessill får sillen sällskap av brynt smör, hackat ägg och äpple, vilket blir både fräscht, matigt och gott!

400 gMatjessill
0,5 pc.Rödlök
0,5 pc.Gräslök - färsk
1 tspSalt
3 dlGräddfil
20 gSmör
1 pc.Äpple Golden Delicius
75 gCitron, (0,5 st)
700 gFärskpotatis
4 pc.Ägg
Instructions
1

Matjestallrik: Skölj potatisen och koka i saltat vatten i ca 15-20 min.

2

Koka äggen mjukkokta i ca 7 min. Spola äggen kalla och skala dem. Grovhacka äggen.

3

Skala äpplet och tärna det smått.

4

Skala och finhacka rödlöken och skölj och finhacka gräslöken. Skär citronen i klyftor.

5

Bryn smöret i en kastrull.

6

Fördela potatis och matjessill på ett vackert fat. Ringla över det brynta smöret och toppa med hackat ägg, äppeltärningar, hackad rödlök och gräslök. Lägg citronklyftor runt om. Häll gräddfil i en skål och servera till matjestallriken.

Photo:

Roland Persson