Skip to main content
Wrap med tomatsalsa och halloumi- och falafelbiffar

Wrap med tomatsalsa och halloumi- och falafelbiffar

30 minEasy
373,75 kr
4 portions 44,15 kr per portion
Snabbt till vardags eller fint till festen - dessa wraps funkar när som helst! Njut av smaken från salsa, halloumi och goda falafelbiffar.

1 pc.Romansallat
4 pc.Libabröd
100 gFeferoni
Tomatsalsa
3 pc.Tomater
0,5 pc.Koriander - färsk
100 gSalladslök
1 krmSalt
0,5 pc.Citron
Vitlökssås
1 krmSvartpeppar Malen
1 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 dlMajonnäs
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 pc.Citron
Falafel- och halloumibiffar
1 krmChilipeppar & -pulver
1 tspKoriander - torkad
2 tbspKikärtsmjöl
800 gKikärtor Kokta
2 tbspSpiskummin
220 gHalloumi
1 tbspRapsolja
0,5 pc.Koriander - färsk
Instructions
1

Häll av spadet från kikärterna och mixa dem med kryddorna och mjölet i en mixer eller matberedare. Klipp ned koriandern, även stjälkarna. Riv halloumin grovt och blanda ned. Tillsätt mer mjöl om smeten är för lös. Form till små biffar.

2

Skala och riv vitlöken fint och blanda med yoghurt, majonnäs och citronskal från en halv citron. Smaka av med salt och peppar.

3

Tärna tomaterna fint, strimla salladslöken och klipp koriandern. Blanda med citronsaft från en halv citron och smaka av med salt.

4

Stek biffarna i olja i en stekpanna i ca 3 minuter per sida.

5

Fyll bröden med biffar, tomatsalsa och salladsblad. Toppa med vitlökssås och feferoni eller inlagd jalapeno.

Receptet kommer ur boken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergkvist. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotad av Lennart Weibull.

Photo:

Lennart Weibull