Skip to main content
Grönsaksnudlar med curry- och cashewsås
Mari Bergman

Grönsaksnudlar med curry- och cashewsås

15 minEasy
817,85 kr
4 portions 37,76 kr per portion
Raw Food till lunch? Här är en god, raw huvudrätt.

Tillbehör
70 gRuccolasallat
250 gKörsbärstomater
Grönsaksspaghetti
1 pc.Vanliga morötter
1 pc.Zucchini
250 gRättika
Cashewsås
1 cloveVitlök Färsk
1 tspCurry
2 pc.Dadlar Färska
2 krmSvartpeppar Malen
1 tspLantbuljong
1 dlCashewnötter Naturella
1 tbspCitron
10 gChilifrukter
1 dlVatten
0,5 tspSalt
1 pc.Röd Paprika
1 tbspKokosfett
1 pc.Vanliga morötter
1 tspFärsk ingefära
2 tbspGojibär
Instructions
1

Gör tomaterna dagen innan: Halvera körsbärtomaterna. Lägg i en form och ringla över lite olivolja. Strö över flingsalt och svartpeppar och sätt in i ugnen på lägsta värme i ca 12 timmar.

2

Kärna ur chilipepparn och skala ingefära och morot. Mixa samman blötlagda dadlar och gojibär med dom övriga ingredienser till cashewsåsen med hjälp av en matberedare. Smaka av såsen med salt och peppar.

3

Skala morot och rättika och skölj zucchinin till nudlarna. Använd dig av en grönsakssvarv eller en potatisskalare och skär långa tunna strimlor av grönsakerna.

4

Blanda ihop grönsaksnudlarna med cashewsåsen och vänd ner ruccola eller spenat. Toppa med torkade körsbärstomater.

Photo:

Linnea Swärd