Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Gratäng | ||
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Standardmjölk | |
800 g | Potatis Fast | |
700 g | Blomkål Färsk | |
2 tbsp | Smör | |
2 clove | Vitlök Färsk | |
1 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Marinad | ||
1 tbsp | Honung Flytande | |
0,5 pc. | Citron | |
2 tsp | Rosmarin - torkad | |
0,5 dl | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Salt | |
600 g | Fläskkarré Skivor | |
Sallad | ||
250 g | Vanliga morötter | |
3 pc. | Färsk persika | |
0,5 pc. | Citron | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Rödlök |
Sätt ugnen på 200 grader. Skär fläskkarrén i så tjocka skivor som du önskar, om fläskkarrén inte redan är skivad.
Marinad: Blanda ihop citronsaft , olja, honung, rosmarin, salt och svartpeppar. Häll marinaden i en påse och lägg i köttet. Låt köttet marinera så länge som möjligt, gärna över natten i kylen.
Gratäng: Skiva potatis och blomkål tunt, gärna med en mandolin om du har.
Smält smör tillsammans med pressade vitlöksklyftor i en liten kastrull.
Varva potatis och blomkål i en ugnsfast form och slå på smöret lite i taget. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Blanda grädde med mjölk och slå över potatis och blomkål. Sätt in i ugnen ca 35 min.
Stek eller grilla köttet på båda sidor tills de är helt genomstekta.
Sallad: Ta bort kärnorna ur persikorna och skär ner dem i små bitar. Blanda med rivna morötter och finhackad rödlök. Ringla över lite olja och resten av citronsaften.
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel