Skip to main content
Frasiga kycklingburgare med currymajjo
Mari Bergman

Frasiga kycklingburgare med currymajjo

40 minEasy
357,05 kr
4 portions 25,56 kr per portion
Testa att göra miniburgare som på bilden om du verkligen vill överraska kidsen vid middagsbordet, eller låt barnen göra sina egna burgare. (Tastelines matkasse v31 2015)

Currymajonnäs
2 tbspMajonnäs
1 dlCreme Fraiche Naturell
2 tspCurry
2 krmSalt
Tillbehör
100 gFärska champinjoner
1 pc.Kvisttomater
300 gPotatis Fast
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Romansallat
1 tbspSmör
0,5 tspSalt
1 tbspOlivolja
8 pc.Formfranska
1 cloveVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
Burgare
1 tbspSmör
3 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Gul lök
1 cloveVitlök Vanlig
1 tbspOlivolja
500 gKycklingfärs
0,5 tspSalt
1,5 dlStröbröd
1 pc.Ägg
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Skala och dela potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en ugnsplåt och ringla över lite olja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Currymajonnäs: Blanda ihop creme fraiche med majonnäs och curry. Smaka av med en nypa salt och ställ kallt till servering.

4

Burgare: Lägg kycklingfärsen i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök och blanda med färsen och ägget. Krydda med salt och peppar.

5

Fukta händerna med kallt vatten och forma burgare. Vänd burgarna i ströbrödet och stek dem i smör och olja på medelvärme på båda sidor några minuter tills burgarna har fått fin färg. Lägg över dem på potatisplåten och kör i ugn ca 10 min så att de blir helt genomstekta.

6

Tillbehör: Skär bort kanterna på brödet och stek skivorna frasiga i lite smör. Lägg över brödskivorna på ett galler eller på hushållspapper.

7

Skölj och skiva champinjonerna och skala vitlöken. Stek svampen knaprig i lite olja på medelhög värme. Pressa över vitlök och salta och peppra efter smak.

8

Skölj sallad, gurka och tomat. Skär gurka och tomat i skivor och lägg upp allting på ett fat.

Montera burgarna med sallad, currymajjo och knaperstekt svamp. Servera med några potatisklyftor.

Näringsvärde: 674 KCAL 37 G PROTEIN 30 G FETT 45 G KOLHYDRATER