Skip to main content
Ädelostgratinerad kyckling med valnötter
Mari Bergman

Ädelostgratinerad kyckling med valnötter

40 minEasy
250,25 kr
4 portions 42,48 kr per portion
Tastelines ädelostgratinerade kyckling med en sallad på den antioxidantrika frukten granatäpple.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Sallad
1 pc.Orange Paprika
0,5 pc.Gurka
1 pc.Granatäpple
Kyckling
0,5 tspSalt
100 gValnötter
140 gÄdelost
700 gKycklingfile
2 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
3 cloveVitlök Vanlig
0,5 tspTimjan - torkad
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 tbspKycklingfond
1 pc.Gul lök
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp en panna med oljan och stek lök och vitlök tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kycklingfilérna och stek några minuter per sida. Salta och peppra efter smak och krydda med timjan.

3

Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, crème fraiche, grovhackade valnötter och fond. Bred ut över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20- 25 min.

4

Koka ris eller gryn efter anvisning på paketet.

5

Skölj gurka och paprika. Skär gurkan på längden och ta ur det vattniga med hjälp av en sked. Skär gurkan och paprikan i små tärningar. Dela granatäpplet i klyftor och pilla ut kärnorna. Blanda samman allting i en skål.

Servera kycklingen tillsammans med ris/gryn och granatäppelsallad.

Näringsvärde: 792 KCAL 54 G PROTEIN 37 G FETT 56 G KOLHYDRATER

Photo:

Linnea Swärd