Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ingefärsdipp | ||
1 pc. | Lime | |
10 g | Chilifrukter, (0,5 st) | |
2 tbsp | Sesamolja | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
1 dl | Shoyu | |
1 tbsp | Sirap Agave | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
Topping | ||
11 g | Sjögräsark | |
1 handful | Furikake | |
100 g | Ärtskott | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1 pc. | Avokado | |
0,25 pc. | Ananas Färsk | |
8 pc. | Rispapper | |
1 pc. | Vanliga morötter | |
250 g | Rättika | |
0,5 pc. | Gurka |
Mixa ihop alla ingredienser till dippen och häll upp i små skålar till var och en.
Skala morot, rättika, ananas och avokado. Skölj gurka och paprika. Skär ca 7 cm långa tunna strimlor av grönsakerna och frukten.
Värm vatten i en kastrull så att vattnet precis är så ljummet att du fortfarande kan känna med händerna utan att det är för varmt. Häll upp det i en vid form.
Doppa ner ett rispapper i taget i det ljumma vattnet i ca 20- 30 sek, släpp inte taget om det utan håll pappret med båda händerna lite försiktigt i ena kanten. Ta sedan upp det försiktigt och lägg ut platt på en fuktad handduk. Lägg frukt, grönsaksstavar och några ärtskott i mitten på risbladet så att hälften sticker upp. Vik sedan ihop till rullar.
Skär noriblad i remsor och vira runt varje rispappersrulle. Lägg upp rullarna på ett fat och strö över furikake. Servera med ingefärsdippen.
Photo:
Linnea Swärd