Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Morotstzatziki | ||
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
100 g | Vanliga morötter | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Citron | |
0,5 tsp | Salt | |
1 clove | Vitlök Färsk | |
1 tsp | Honung Flytande | |
Rotfrukter | ||
0,5 pc. | Gul lök | |
250 g | Palsternacka | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 tsp | Salt | |
1 clove | Vitlök Färsk | |
2 tbsp | Olivolja | |
150 g | Vanliga morötter | |
400 g | Potatis Fast | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
Färsspett | ||
500 g | Nötfärs | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Olivolja | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
0,5 tsp | Spiskummin | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Italiensk Salladskrydda | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
8 pc. | Grillpinnar | |
1 krm | Chilipulver |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfrukter: Skala potatis, palsternacka, morot, gul lök, ingefära och vitlök. Skär rotfrukterna i sneda bitar på längden och klyfta halva löken. Lägg alltsammans på en plåt och skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn över rotfrukterna. Salta och peppra efter smak och vänd runt ordentligt med olivolja och honung, använd gärna händerna. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Färsspett: Finhacka den andra halvan gul lök. Blanda färsen med den finhackade löken, chilipulver, paprikapulver, örtblandning, spiskummin, salt och svartpeppar. Blanda om ordentligt. Forma järpar. Stek järparna i lite olivolja och en klick smör i en het panna på alla sidor tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över järparna på ett ugnssäkert fat och stick in ett spett i varje om du vill. Sätt in spetten i ugnen under potatisen i 10 minuter.
Morotstzatziki: Skala och grovriv morötterna och blanda med yoghurt. Pressa i vitlök och citronsaft. Smaka av med lite honung, salt och svartpeppar. Servera spetten tillsammans med rotfrukter och tzatziki.
Näringsvärde: 514 KCAL 30 G PROTEIN 26 G FETT 37 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Paprikapulver 37g Santa Maria