Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Hoki | ||
500 g | Hokifilé | |
200 g | Bacon Skivat | |
Risotto | ||
240 g | Arborioris, (2,5 dl) | |
75 g | Parmesanost, (1,5 dl) | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd | |
4 dl | Vatten | |
2 pc. | Schalottenlök | |
1 pc. | Hönsbuljong | |
1 clove | Vitlök | |
3 tbsp | Olivolja | |
70 g | Färsk bladspenat | |
Sallad | ||
1 tbsp | Crema Di Balsamico | |
100 g | Körsbärstomater | |
65 g | Machesallat, (1 paket) |
Sätt ugnen på 225°C. Skär fisken i ca 2 cm stavar, salta och peppra och linda en skiva bacon runt (man kan även linda bacon runt kortsidan av hela fiskblocket, och skära i stavar när det är tillagat, som på bilden). Lägg i ugnsfast form, tillaga 15-20 min - gärna med sista 5-10 min grill/hög värme för att få knaprigare yta på baconen.
Fräs finhackad schalottenlök i olja i en kastrull. Tillsätt
5 dl ris, 1 hönsbuljongtärning och slå på lite av vattnet. Låt koka in innan mer vatten/vin tillsätts (totalt 4 dl vatten och 1 dl vin). Ju mer man orkar röra, desto krämigare blir risotton.
I en stekpanna, fräs finhackad vitlök i olja. Tillsätt skivad/hackad spansk peppar (mängd beroende på styrka) och 100 g färsk bladspenat. Salta och peppra och ta därefter bort från värmen.
Riv parmesan grovt. Tillsätt parmesan och vitlök-spenat-blandningen till det färdiga riset. Rör om.
Servera fisk och risotto med tomat, sallad och crème-balsamico snyggt ringlat bredvid!
(Gillar man ädelost, är det även gott att byta ut parmesanen mot ädelost/blåmögelost skuren i mindre kuber).
Photo:
UlmiusStorm
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1