Skip to main content
Bästa kladdkakan med kryddig ananassallad

Bästa kladdkakan med kryddig ananassallad

30 minEasy
347,60 kr
4 portions 43,70 kr per portion
Maffig kaka möter fräsch ananasmix

Kladdkaka
1 dlVetemjöl
2 dlStrösocker
2 pc.Ägg
100 gMat & Bak Smör/Margarin
2 dlVispgrädde
1 tspVaniljsocker
0,75 dlKakao
Ananassallad
0,5 dlRåsocker Strö
1 dlCitron
1 pc.Mynta - färsk
20 gKanel Hel
1 pc.Vaniljstång
1 pc.Ananas
Instructions
1

KLADDKAKA:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smöret.
  • Blanda alla torra ingredienser för sig.
  • Blanda ihop allt. Häll i smord och bröad form.

För form 20 cm i diam = 24 minuter För form 23 cm i diam (IKEA) = 21 minuter Ta ut även om den inte ser färdig ut!

  • Vispa grädde lätt.

ANANASSALLAD:

  • Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda frön med citronsaft, råsocker och två kanelstänger i en stor skål.
  • Skala ananasen, ta bort roten och skär i bitar (ca 2 cm). Lägg i skålen och rör om. Förvara i kyl fram till servering.
  • Garnera med myntablad och vaniljstänger (låt även kanelstängerna vara kvar).

Servera kladdkaka (gärna pudrad med florsocker) med lättvispad grädde och ananassalladen!