Skip to main content
Bräserade kycklingdelar i ostronsås

Bräserade kycklingdelar i ostronsås

40 minEasy
333,65 kr
4 portions 40,36 kr per portion
Bräserade kycklingdelar i ostronsås

1 tbspMatolja
1 tbspSesamfrö
1 pc.Chilipeppar Färsk
4 dlBasmatiris
0,5 pc.Färsk ingefära
1 dlOstronsås
1 tspSesamolja
3 cloveVitlök
1 pc.Koriander - färsk
600 gKycklinglårfile
Instructions
1

Skala och strimla ingefära och vitlök. Skiva halva chili. Torka av kycklingdelar. Bryn kycklingen till fin färg i en het stek- eller wokpanna i olja.

Fräs ingefära och vitlök tillsammans med kycklingen. Lägg i skivade chilin. Slå på ostronsås, sesamolja och vatten så det precis täcker. Lägg på ett lock. Bräsera (sjud) i cirka 30 minuter.

Tag av locket. Låt vätskan koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i skålar. Garnera med resten av chilin, koriander och sesamfrön.