Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
0,3 pc. | Dill - färsk | |
50 g | Kräftstjärtar | |
Fyllning | ||
1 krm | Salt | |
200 g | Kräftstjärtar | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 tbsp | Citron | |
2 tsp | Pepparrot Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Färskost Naturell | |
Botten | ||
50 g | Smör | |
200 g | Kavring |
Smält smöret och mixa sedan i matberedare med brödet till en smulig massa. Tryck ut bottnen i en form med löstagbara kanter. Ställ in i kylen.
Fyllning:
Sila av lagen från kräftorna och krama ur vätskan. Hacka dem grovt.
Skär cheesecaken i små bitar och dekorera med en bit kräftstjärt och en liten dillkvist. Servera som förrätt eller på buffébordet.
Finhacka rödlök och dill. Riv pepparroten fint.
Blanda ihop färskosten med creme fraiche samt zest från citronen, smaka av med salt, peppar och citronjuice. Rör ned kräftbitarna, lök och dill.
Bred ut fyllningen över bottnen och låt stå kallt minst 4 timmar, gärna över natten.
Servering:
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Kavring Liten 440g Bake My Day