Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
0,3 pc. | Dill - färsk | |
50 g | Kräftstjärtar | |
Fyllning | ||
1 krm | Salt | |
200 g | Kräftstjärtar | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 tbsp | Citron | |
2 tsp | Pepparrot Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Färskost Naturell | |
Botten | ||
50 g | Smör | |
200 g | Kavring |
Botten: smält smöret och mixa sedan i matberedare med brödet till en smulig massa. Tryck ut bottnen i en form med löstagbara kanter. Ställ in i kylen.
Fyllning: sila av lagen från kräftorna och krama ur vätskan, hacka dem grovt. Finhacka rödlök och dill. Riv pepparroten fint.
Blanda ihop färskosten med creme fraiche samt zest från citronen, smaka av med salt, peppar och citronjuice. Rör ned kräftbitarna, lök, dill och pepparrot. Bred ut fyllningen över bottnen och låt stå kallt minst 4 timmar, gärna över natten.
Servering: skär cheesecaken i små bitar och dekorera med en bit kräftstjärt och en liten dillkvist. Servera som förrätt eller på buffébordet.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria