Skip to main content
Kräftcheesecake
Malin Andersson

Kräftcheesecake

4 hEasy
289,55 kr
8 portions 23,91 kr per portion
Läcker skaldjurscheesecake med kräftröra, lika gott i små munsbitar som i förrätts-form. Receptet räcker till ca 15-20 små portioner eller 8 vanliga portioner. Rätten tar bara 20 minuter att tillaga, men ska sedan kylas minst 4 timmar.

Topping
0,3 pc.Dill - färsk
50 gKräftstjärtar
Fyllning
1 krmSalt
200 gKräftstjärtar
0,5 pc.Rödlök
0,5 pc.Dill - färsk
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 tbspCitron
2 tspPepparrot Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
300 gFärskost Naturell
Botten
50 gSmör
200 gKavring
Instructions
1

Botten: smält smöret och mixa sedan i matberedare med brödet till en smulig massa. Tryck ut bottnen i en form med löstagbara kanter. Ställ in i kylen.

2

Fyllning: sila av lagen från kräftorna och krama ur vätskan, hacka dem grovt. Finhacka rödlök och dill. Riv pepparroten fint.

3

Blanda ihop färskosten med creme fraiche samt zest från citronen, smaka av med salt, peppar och citronjuice. Rör ned kräftbitarna, lök, dill och pepparrot. Bred ut fyllningen över bottnen och låt stå kallt minst 4 timmar, gärna över natten.

4

Servering: skär cheesecaken i små bitar och dekorera med en bit kräftstjärt och en liten dillkvist. Servera som förrätt eller på buffébordet.

Photo:

Kerstin Eriksson