Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttfärspaj | ||
100 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
390 g | Passerade Tomater | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
1 krm | Salt | |
150 g | Riven Gratängost | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
500 g | Nötfärs | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
230 g | Smördeg | |
1 tsp | Torkad oregano | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
Sallad | ||
30 g | Salladsmix | |
0,5 pc. | Gurka |
Värm ugnen till 200 grader.
Köttfärsfyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, paprikapulver, oregano, basilika, salt och peppar och stek i ytterligare 2-3 min.
Tillsätt tomatpuré och fräs samman i 1 min. Tillsätt balsamvinäger och passerade tomater och låt såsen puttra på medelvärme i 10 min. Rör om då och då. Tillsätt finhackad basilika.
Klä en springform med pajdegen och nagga botten med en gaffel. Tillsätt köttfärsfyllningen i pajskalet och strö över riven ost. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
Halvera tomaterna. Ta ut pajen och fördela tomaterna över pajen. Strö över lite salt och peppar på tomaterna och sätt in pajen i ugnen i ytterligare 20 min.
Sallad: Skölj och skiva gurkan och blanda med salladen i en skål.
Servera köttfärspajen tillsammans med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 732 kcal, 41 g protein, 46 g fett, 37 g kolhydrater.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1