Skip to main content
Köttfärspaj
Mari Bergman

Köttfärspaj

1 hEasy
300,15 kr
4 portions 44,14 kr per portion
Klassisk köttfärspaj som toppas med tomater och riven ost och serveras med krispig sallad. Ett recept som kommer uppskattas av hela familjen!

Köttfärspaj
100 gKörsbärstomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
2 tbspTomatpuré
2 cloveVitlök Vanlig
390 gPasserade Tomater
1 tspBasilika - torkad
1 krmSalt
150 gRiven Gratängost
0,5 pc.Basilika - färsk
1 pc.Gul lök
500 gNötfärs
1 tbspBalsamvinäger
230 gSmördeg
1 tspTorkad oregano
1 tspPaprikakrydda
Sallad
30 gSalladsmix
0,5 pc.Gurka
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Köttfärsfyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, paprikapulver, oregano, basilika, salt och peppar och stek i ytterligare 2-3 min.

3

Tillsätt tomatpuré och fräs samman i 1 min. Tillsätt balsamvinäger och passerade tomater och låt såsen puttra på medelvärme i 10 min. Rör om då och då. Tillsätt finhackad basilika.

4

Klä en springform med pajdegen och nagga botten med en gaffel. Tillsätt köttfärsfyllningen i pajskalet och strö över riven ost. Sätt in i ugnen i ca 20 min.

5

Halvera tomaterna. Ta ut pajen och fördela tomaterna över pajen. Strö över lite salt och peppar på tomaterna och sätt in pajen i ugnen i ytterligare 20 min.

6

Sallad: Skölj och skiva gurkan och blanda med salladen i en skål.

7

Servera köttfärspajen tillsammans med sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 732 kcal, 41 g protein, 46 g fett, 37 g kolhydrater.

Photo:

Nurlan Emir