Skip to main content
Rödbetsbiffar med persiljesmör
Hemmakock

Rödbetsbiffar med persiljesmör

5 minEasy
579,50 kr
6 portions 11,50 kr per portion
Goda röda biffar som är lite besläktade med Lindströms. Servera biffarna med persiljesmör och gärna pressad kokt potatis. Ta lite extra potatismjöl om du inte vill använda ägg.

Bifarna
1 pc.Ägg
0,25 pc.Oregano - färsk, (1 msk)
1 krmSvartpeppar
2 tspÄttiksgurka
3 tbspOlivolja
2 tspDijonsenap
1 tbspGrönsaksfond
1 dlArborioris
150 gPotatis, (2 st)
1 tbspKapris
200 gRödbetor, (3 dl)
1 krmSalt
1 tbspPotatismjöl
1 pc.Schalottenlök
persiljesmör
2 mlTabasco
50 gAromsmör
1 pc.Persilja, (4 msk)
1 krmSvartpeppar
2 tspCitronjuice - råpressad
1 mlTamarisoja
1 mlCayennepeppar
Instructions
1

Finhacka löken och fräs den sedan tillsammans med riset i 1 msk av olivoljan. Häll på vatten och grönsaksfond och tillsätt salt. Låt det koka upp och koka sedan på svag värme i ca 20 minuter tills vätskan har kokat in.

2

Skala och skär potatisarna i mindre bitar och koka den under tiden i en annan kastrull. Mosa ner de kokta potatisarna i riset när det är färdigt och fortfarande varmt.

3

Blanda ner rivna rödbetor, kapris, ättiksgurka och senap.

4

Rör ner ägg och potatismjöl och krydda med peppar, salt och oregano.

5

Forma smeten till biffar och låt dem steka ca 5 minuter på varje sida i resten av olivoljan.

6

Persiljesmör: Rör ihop smöret med hackad persilja och citronsaft. Krydda med tabasco, soja, cayennepeppar och lite mald svartpeppar.