Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajdeg | ||
2 tbsp | Vatten | |
100 g | Smör | |
2 dl | Vetemjöl | |
Fyllning | ||
0,5 tsp | Flingsalt | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
1 tbsp | Mannagryn | |
1 pc. | Rödlök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Zucchini | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
3 pc. | Ägg | |
150 g | Fetaost | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
250 g | Körsbärstomater | |
2 dl | Vispgrädde |
Gör pajdegen: Tärna smöret och nyp ihop med vetemjöl till en grynig massa, tillsätt vatten och blanda hastigt ihop till en deg. Plasta in och låt vila en stund i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva zucchinin tunt och salta på båda sidor. Låt skivorna vila på en bricka i 15 minuter så de vattnas ur. Skölj och torka av.
Klä en pajform med degen, nagga med gaffel och förgrädda i 10 minuter.
Skiva rödlöken tunt och halvera tomaterna.
Bred dijonsenap på pajbotten, och strö över mannagryn. Grynen hjälper till att suga upp vätska från grönsakerna. Lägg ut hälften av löken och tomaterna.
Vispa ihop ägg, vispgrädde, salt och svartpeppar. Finhacka basilika och blanda i. Pressa i vitlök och häll blandningen i pajskalet. Smula på fetaost.
Lägg ut zucchini och resterande rödlök i fina mönster. Avsluta med körsbärstomater och grädda pajen i 30 minuter, eller tills den har stannat (täck med folie om den börjar få för mycket färg i slutet). Låt vila en stund innan du skär upp.
Foto: Linnea Swärd & Sanna Livijn Wexell
Photo:
Linnea Swärd & Susanna Livijn Wexell
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana