Skip to main content
Bönbiffar i två varianter
Hemmakock

Bönbiffar i två varianter

5 minEasy
187,75 kr
4 portions 12,59 kr per portion
Mina favoritbiffar som vegetarian. Lite jobb att göra dem, men de blir bra.

1 dlStröbröd
0,5 dlPersilja - fryst
1 krmSvartpeppar
35 gSmör
0,5 tspSalt
100 gPurjolök
1 tspStrösocker
1 pc.Ägg
350 gKidneybönor
2 krmMuskot Malen
125 gCottage Cheese
2 tspDijonsenap
Instructions
1

Mixa kidneybönor och ägg. Finhacka purjon (ca 1 dl), och blanda ner tillsammans med keso och hackad persilja. Blanda. Ha i dijonsenap, svartpeppar, muskot(!), salt och stösocker. Blanda. Blanda ner ströbröd och låt svälla i 10 minuter.

Forma till biffar och stek i smör. Servera exempelvis till potatisgratäng.

Variant: Ta bort dijonsenap men ha i någon tesked chiliflakes. Eventuellt lite mindre keso men istället två ägg. (Verkar funka bra med andra bönor, men jag har inte testat så många sorter än.)