Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Spett | ||
0,5 pc. | Bladpersilja - färsk | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
8 pc. | Grillpinnar | |
0,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
Couscoussallad | ||
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Apelsin | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
2,5 dl | Couscous Fullkorn | |
Dressing | ||
0,5 pc. | Bladpersilja - färsk | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 tsp | Honung Flytande | |
2 tbsp | Vatten | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Spett: Lägg färsen i en bunke. Skala och riv vitlök och finhacka persilja (finhacka även persilja till dressingen). Tillsätt yoghurt, vitlök, persilja, salt och peppar till färsen. Blanda om ordentligt och forma 8 stycken järpar. Trä i ett spett i varje järp.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn järparna runt om så att de får en fin stekyta. Lägg över spetten på ett ugnsfast fat och och sätt in i ugnen i ca 10 min eller tills färsspetten är genomstekta.
Couscoussallad: Tillred 4 portioner couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Skala apelsinen. Skiva gurka, fänkål och apelsin tunt. Skala och skiva rödlöken tunt.
Lägg upp couscousen på ett fat och blanda i gurka, fänkål, apelsin och rödlök. Ringla över olja och balsamvinäger och strö över lite salt och peppar.
Dressing: Blanda yoghurt med vatten, finhackad persilja, honung och 1-2 krm chiliflakes. Smaka av med salt.
Servera färsspetten med couscoussalladen och yoghurtdressingen.
Näringsvärde: 674 kcal. 40 g protein, 24 g fett, 70 g kolhydrater.
Photo:
Emelie Otterbeck
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel