Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Ägg | |
0,5 tbsp | Honung Flytande | |
4 pc. | Rödbetor Färsk | |
0,5 dl | Solroskärnor | |
2 dl | Gräddfil | |
4 dl | Riven Ost | |
0,5 tsp | Timjan - torkad | |
Pajskal | ||
0,75 dl | Kruskakli | |
1 dl | Kvarg Naturell | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör |
Mixa ingredienserna för pajskalet i en matberedare. Tillsätt eventuellt lite kallt vatten, om det behövs. Låt vila i minst 30 minuter i kylen innan du trycker ut den i en form, naggar och förgräddar i 10 minuter i 200°C. (Det funkar även bra att trycka ut degen och låta hela pajformen stå i kylen.)
Koka rödbetorna mjuka (med skal på). Det tar ca 45 minuter. Spola i kallt vatten, skala och skiva dem tunt.
Blanda gräddfil, ägg, honung, ost, timjan, 1 krm salt och 1/2 tsk peppar.
Lägg rödbesskivorna i det förgräddade pajskalet, täck med fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen i 30–40 minuter, eller tills pajen ser klar ut.
Strö över solrosfrön vid servering. Garnera med färsk timjan om du vill. Servera med grönsallad.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel