Skip to main content
Gyllene linssoppa med kokosmjölk

Gyllene linssoppa med kokosmjölk

30 minEasy
202,60 kr
4 portions 23,80 kr per portion
Rätt mustig linssoppa. Den färska ingefäran sätter karaktär på soppan.

2 pc.Morötter
3 dlRöda Linser Torkade
8 dlVatten
1 tspSpiskummin
1 tspCayennepeppar
1 tspKoriander - torkad
2 tbspCitronjuice - råpressad
1 pc.Vanliga Tomater
1 pc.Koriander - färsk
2 tbspFärsk ingefära
1 tspTorkad gurkmeja
1 cloveVitlök
1 pc.Gul lök
1 tspIngefära Malen
400 gKokosmjölk
Instructions
1

Skölj linserna. Skala och hacka löken. Skala morötterna och skär i slantar. Fräs spiskummin i lite olja i 30 sekunder eller så. Lägg i löken och fräs tills den är genomskinlig. Eller så. Tillsätt torkad koriander, gurkmeja, torkad ingefära och cayennepeppar, samt morötter, linser och vatten. Småkoka i 10–15 minuter. Skär tomaten i grova bitar. Hacka koriandern grovt. Rör ner tomat, kokosmjölk, riven ingefära, (färsk) koriander, vitlök och citronjuice. Sjud i ytterligare 5 minuter. Häll upp och garnera med korianderblad, och eventuellt också riven morot och riven kokos.