Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
200 g | Färska champinjoner, (0,5 l) | |
0,5 dl | Lingonsylt | |
0,25 tsp | Timjan - torkad | |
3 tbsp | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
100 g | Laxfilé, (1 st) | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsp | Salt | |
1 kg | Potatis Mjölig, (12 st) |
Sätt ugnen på 225 grader. Salta laxen och lägg i en form.
Blanda grädde, viltfond, hackad svamp, sylt och kryddor i en bunke. Häll över laxen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Koka potatisen!
Servera med pressad potatis och lingonsylt till.
Det går fint att byta ut en eller flera laxbitar mot quorn filé, men se i så fall till att öka mängden sås (eftersom quorn suger upp mycket vätska).
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt