Skip to main content
Irländska älgfärsbiffar med ugnsbakade rotfrukter och görnsaker med balsamsmak
Hemmakock

Irländska älgfärsbiffar med ugnsbakade rotfrukter och görnsaker med balsamsmak

5 minEasy
550,40 kr
2 portions 82,32 kr per portion
Irländska älgfärsbiffar med ugnsbakade rotfrukter och görnsaker med balsamsmak

Färs
1 tspTimjan
0,5 tbspRapsolja
1 gMejram, ca 1 tsk
1 pc.Ägg
0,5 tbspLinfröolja
300 gÄlgfärs
0,5 pc.Gul lök
1 tspDijonsenap
1 dlVatten
55 gVitlök
1 pc.Färska champinjoner
Ugnsbakade rotsaker
100 gBrysselkål
50 gBroccoli
1 tbspVit balsamvinäger
1 pc.Morötter
100 gRotselleri
0,5 tbspOlivolja
0,5 tbspRapsolja
50 gBlomkål
0,5 tspMejram
0,5 pc.Rödlök
1 pc.Potatis
Instructions
1

Blanda alla ingredienser till färsen med 1 msk whisky och 1/2 dl Fibrex tills smeten känns fast. Ställ i kylen. Forma sen fyra lika stora biffar och stek i rapsoljan 5-6 min på varje sida.