Skip to main content
Pite palt - enkel variant

Pite palt - enkel variant

1 h 30 minEasy
297,80 kr
8 portions 13,15 kr per portion
Detta recept är lite enklare att laga då vi använder potatismos istället för kokt potatis

2 kgPotatis
100 gLingonsylt
100 gPotatismospulver
6 dlVetemjöl
100 gSmör
2 tspSalt
400 gStekfläsk
Instructions
1

Skölj, skala och riv den råa potatisen. Använd gärna mixer att riva i. Häll bort vattnet som finns i den rivna potatisen. Blanda ihop de rivna potatisarna med mjölet och potatismospulvret. Skär upp fläsket i små fyrkanter. Ta smet och platta ut den i handen, lägg i tärnad fläsk och gör små bollar där fläsket kommer inuti bollen. Skölj gärna händerna i kallt vatten då du gör palterna för då går det lättare. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull där de färdiga paltarna kan läggas ner. Koka i 45 minuter. Blir det över fläsk så stek upp det och servera till palten. Servera tillsammans med lingonsylt och smör. Gör gärna en brunn i en palt där smöret kan smältas och övriga palt bitar doppas.