Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 kg | Potatis | |
100 g | Lingonsylt | |
100 g | Potatismospulver | |
6 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
2 tsp | Salt | |
400 g | Stekfläsk |
Skölj, skala och riv den råa potatisen. Använd gärna mixer att riva i. Häll bort vattnet som finns i den rivna potatisen. Blanda ihop de rivna potatisarna med mjölet och potatismospulvret. Skär upp fläsket i små fyrkanter. Ta smet och platta ut den i handen, lägg i tärnad fläsk och gör små bollar där fläsket kommer inuti bollen. Skölj gärna händerna i kallt vatten då du gör palterna för då går det lättare. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull där de färdiga paltarna kan läggas ner. Koka i 45 minuter. Blir det över fläsk så stek upp det och servera till palten. Servera tillsammans med lingonsylt och smör. Gör gärna en brunn i en palt där smöret kan smältas och övriga palt bitar doppas.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt